Stream.cz se na podzim pouští nejen do nových pořadů, ale i do aplikací

1. října 2014

image

Podzim přinese nové díly seriálu Kancelář Blaník, show Zpátky na vrchol i unikátní Operaci Izrael

Stream.cz už na jaře ukázal, že tvorbu vlastního obsahu myslí vážně. V sobotu 4. října začne druhá řada seriálu Kancelář Blaník. Přes léto vyslal Stream.cz do Izraele finalisty reality show Operace Izrael na výcvik Krav Maga. A to není vše, co se pro nové pořady internetové televize přes léto událo. Na podzim jsou také v plánu nové mobilní a televizní aplikace. Zadavatelé reklamy pak ocení nové reklamní formáty.

Stream.cz už má přes rok moderní a svěží vzhled internetové televize. Samozřejmostí jsou i mobilní aplikace pro iOS a Android, ke kterým na podzim přibude i aplikace pro Windows Phone. Nejde však o jedinou změnu, která je na podzim pro milovníky sledování oblíbených pořadů kdekoliv a na jakémkoliv zařízení připravena. „Neustále pracujeme na vylepšování našich mobilních aplikací. Z toho, jak lidé současné aplikace Stream.cz používají, vyplývá, že slouží jako zdroj zábavy při jejich cestách a přesunech. Obzvláště ti, kdo jezdí do práce či školy metrem nebo místy, kde není dobrý signál, ocení připravovaný off-line mód aplikace. Začneme se zařízeními s operačním systémem iOS, který nabízí nativní podporu off-line aplikací. Další platformy budou následovat,“ poodhaluje plány ze světa mobilních aplikací Stream.cz Ladislav Veselý, manažer produktového týmu v Seznam.cz.

Stream.cz se pouští i do přípravy aplikace pro chytré televize. Velice podobné uživatelské rozhraní jako v mobilní aplikaci čeká i na majitele televizorů Samsung a LG v modelových řadách roku 2011 a novějších. „Pozitivní reakce na televizní aplikaci Mixér.cz nám ukázaly, že i aplikace pro televize dávají smysl. Proto jsme se i u Stream.cz rozhodli rozšířit podporu platforem, kde je možné internetovou televizi sledovat,“ doplňuje Ladislav Veselý a jedním dechem dodává: „Hledáme do budoucna takové řešení, které by umožnilo ovládat televizní aplikaci přímo z mobilního telefonu, tedy bez klasického televizního ovladače.

image

Podzimní programové novinky

Jedním z hlavních programových taháků je již očekávaná druhá řada původního českého politického sitcomu Kancelář Blaník. Začne již 4. října. Premiérové díly bude možné na Stream.cz sledovat každou sobotu. Druhá premiéra na domovské stránce Seznam.cz pak bude následovat v pondělí. I do druhé řady chtějí autoři pořadu zapojit kromě tří hlavních protagonistů, Marka Daniela, Michala Daleckého a Halky Třešňákové, další známé osobnosti.

Očekávané jsou i díly reality show Operace Izrael, které se točily právě v Izraeli. Tyto díly se začnou vysílat od 7. října. Každé úterý tak můžete sledovat snahu dvou Čechů a jedné Češky obstát v nejnáročnějším výcviku Krav Maga v izraelské poušti. Nového konceptu se dočkala i reality show Zpátky na vrchol. Ve třetí řadě se totiž trenér Jakub „Jacob“ Bína bude věnovat partnerským či kamarádským dvojicím a bude je vystavovat nejen fyzickému tlaku. Na novou řadu Zpátky na vrchol se můžete těšit již 2. října.

Kromě přípravy nových pořadů či pokračování úspěšných sérií pracujeme i na další podpoře znalosti našich pořadů a jejich tváří pomocí vlastní ediční činnosti. Na podzim se můžete těšit třeba na motivační diář Lenky Černé, knihu k seriálu Slavné dny Pavla Zuny, neotřelou kuchařku Veroniky „Koko“ Kokešové nebo stolní hry na motivy Kanceláře Blaník,“ doplňuje k práci na programovém schématu internetové televize Stream.cz její šéfproducent Lukáš Záhoř.

image

Další možnosti pro efektivní videoreklamu

Osmdesát procent současných tržeb internetové televize Stream.cz tvoří videoreklama. Přitom ještě loni byl procentuální poměr příjmů z display reklamy k videoreklamě 55:45. „Poptávka inzerentů po videoreklamě hodně převyšuje množství impresí, které jsme v současné chvíli schopni nabídnout. Proto přicházíme nejen s novými pořady, ale i s novými reklamními formáty. Inzerenti je mohou využít už na podzim. Nabídneme například možnost spojit logo Stream.cz s konkrétní značkou pod názvem ident. Do nabídky přidáváme i injektáž nebo další práci s rich-media formáty. Inzerentům samozřejmě nabízíme i technickou a produkční pomoc při přípravách těchto neotřelých reklamních formátů, které si lze představit v mnoha formách,“ doplňuje k možnostem videoreklamy na Stream.cz Dušan Gajdoštík, manažer nových médií v Seznam.cz.

image

Irena Zatloukalová, tisková mluvčí

Sdílet na sítích