Češi mohou díky Seznam.cz hlasovat v anketě Českého lva o nejoblíbenějšího herce a herečku

1. února 2012

Seznam.cz přebírá záštitu nad anketou o Nejoblíbenějšího herce/herečku v cenách České filmové a televizní akademie Český lev. Seznam.cz je hlavním mediálním partnerem Českého lva, kterého budou podporovat mj. i servery Novinky.cz a Super.cz.

Česká veřejnost bude moci v rámci cen České filmové a televizní akademie (ČFTA) Český lev sama vybrat nejoblíbenějšího českého žijícího herce a herečku. Nad touto dosud poměrně neznámou anketou převzala záštitu společnost Seznam.cz, která ji chce dostat do povědomí široké veřejnost. V této anketě budou automaticky nominováni všichni žijící čeští představitelé hlavních rolí z filmů, které byly do soutěže Český lev v příslušném roce přihlášeny. Pro svého nejoblíbenějšího filmového herce nebo herečku mohou diváci hlasovat na stránce Ceskylev.seznam.cz.

Stránky Seznam.cz, coby jedničky českého internetu, denně navštěvují miliony lidí. Mnoho z nich se zajímá i o českou kulturu a český film. Proto chceme anketu o Neoblíbenějšího herce/herečku přiblížit co nejširší veřejnosti a založit tak novou dlouhodobou tradici,“ vysvětlil Michal Vodák, marketingový ředitel, Seznam.cz.

Jsem velice rád za spolupráci společnosti Seznam.cz s Výročními filmovými cenami Český lev a věřím, že tato spolupráce pomůže především propagaci české kinematografie,“ dodává k tomu výkonný ředitel ČFTA a producent Českého lva Petr Vachler.

Hlasování v nové anketě bude spuštěno 13. února na internetových stránkách Ceskylev.seznam.cz a potrvá do 28. února. Hlasovat se může pouze jednou, každý hlasující má 2 hlasy – jeden pro herce a jeden pro herečku. Součástí hlasování bude také soutěž o dvě vstupenky na slavnostní vyhlášení a předávání cen, které držiteli umožní vstup i na afterparty s herci a herečkami. Vyhlášení výsledků ankety Českého lva proběhne během hlavního slavnostního večera 3. března v rámci přímého přenosu. Výherci anket obdrží od společnosti Seznam.cz věcný dar.

Seznam.cz se zároveň stává novým hlavním mediálním partnerem cen filmové a televizní akademie Český lev. Českého lva budou podporovat všechny servery provozované firmou Seznam.cz včetně komunitní sociální sítě Lidé.cz. Na této síti budou probíhat chaty s filmovými tvůrci, s herci i herečkami. „Věříme, že propojením internetového a filmového světa posílíme zájem nejen o českou kinematografii, ale i o internetové služby, které nabízíme,“ dodal Michal Vodák, marketingový ředitel, Seznam.cz.

Soutěž Český lev má již v České republice dlouhodobou tradici. Křišťálová soška lva je filmovým hercům, herečkám, režisérům, nebo samotným filmařům udělována od roku 1993 v několika různých kategoriích. Filmy jsou hodnoceny na základě hlasování členů České filmové a televizní akademie. Mezi členy ČFTA jsou zejména Českým lvem ocenění herci  a filmoví tvůrci.

Irena Zatloukalová,
tisková mluvčí

Sdílet na sítích